Fysiotherapie

Handtherapie

"Telkens als ik iets wil oppakken, heb ik pijn aan mijn duim."
"Ik ben gevallen en blijf last houden van mijn pols."
"Zou ik een spalk kunnen krijgen voor mijn triggerfinger?"

De hand is een zeer belangrijk en ingewikkeld onderdeel van ons lichaam. Hierdoor is de hand ook kwetsbaar. Om de werking van de hand goed te begrijpen is het belangrijk om over voldoende anatomische kennis te beschikken.
Zipsfotografie2018051122143710
 
Een aandoening of beperking van de hand of pols heeft snel grote gevolgen voor het dagelijks functioneren zoals werk, sport en hobby’s. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld overbelasting klachten, breuken, artrose, reuma of een trauma, maar ook een operatie aan hand, pols en/of arm.
 
Voor onze handen is het belangrijk om voldoende kracht te hebben, maar op andere momenten is het juist belangrijk heel precies te kunnen werken. Het is daarom belangrijk dat uw functionele mogelijkheden zo goed mogelijk herstellen. Hierbij is handtherapie een onmisbare schakel.

 

Wat is handtherapie?

Handtherapeuten behandelen aandoeningen en afwijkingen aan arm, elleboog, pols, hand en vingers.

Samen met u bespreken we het behandelplan en bepalen we de therapievorm die zorgt voor het beste herstel.

De behandeling bestaat onder andere uit:
• Onderzoek en analyse van handproblemen
• Advies en instructie
• Oefentherapie van vingers, hand en/of pols
• Spalktherapie of brace
• Wond- en littekenbehandeling
 
Voor deze therapie kunt u terecht op onze locaties in Sittard en Gronsveld. Neem gerust contact op voor meer informatie met Mariëlle via 046-4007707 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.