Logopedie

Wat is logopedie?

"Door neurologische problemen spreek ik onduidelijk"
"Ik heb vaak last van hyperventilatie en heb geen controle over mijn ademhaling"
"Ik heb keelklachten, volgens mij gebruik ik mijn stem verkeerd"

Uw logopedist is de expert op gebied van spraak en taal. U krijgt advies, onderzoek en behandeling op maat bij onder andere dit soort problemen.

Zipsfotografie2018051122144623

 

Het woord 'logopedie' is samengesteld uit de Griekse woorden 'logos' en 'paidein'. 'Logos' staat voor het gesproken woord 'Paidein' staat voor opvoeden, leren Logopedie betekent dus 'opvoeden, leren om het gesproken woord goed te beheersen'..


Waarvoor kun je bij de logopedist terecht?

De logopedist onderzoekt, begeleidt en behandelt stoornissen op de volgende gebieden:
 
  • Spraak
  • Taal
  • Gehoor
  • Eet- en drinkproblematiek
  • Mondgedrag
  • Stem
  • Adem
  • Vloeiendheid
  • Lezen en spellen
 
Soms verloopt de ontwikkeling bij baby's en jonge kinderen niet vanzelf of zijn kinderen moeilijk verstaanbaar voor vreemden. In dat geval kunnen wij als logopedist hulp bieden. Ook behandelen wij volwassenen met bijvoorbeeld een hees stemgeluid of ouderen die niet goed uit hun woorden komen. Dit soort stoornissen kunnen ontstaan zijn, wanneer er sprake is van een vertraagde ontwikkeling, handicap, ziekte of ongeval. 
 
In ons vakgebied vinden wij het belangrijk om over de grenzen van logopedie heen te kijken. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, samenwerkingen aan te gaan met externe partijen uit het werkveld en verschillende specialisaties binnen ons team wordt een behandeling op maat gegarandeerd. Natuurlijk is de eigen motivatie van de cliënt heel belangrijk in het proces. Samen bereiken we resultaat!
 

We maken een totaalplaatje, waarbij we de hulpvraag van de cliënt centraal stellen. Daarnaast zorgen we ervoor dat de cliënt, jong of oud, zo optimaal mogelijk kan participeren in het dagelijks leven. Of dit nu in de communicatie is op school, thuis, op het werk, met familie of met onbekenden.

Locaties

faviconDirecte Toegankelijkheid

U kunt mogelijk zonder verwijsbrief van uw huisarts of specialist terecht.
Neem gerust even contact op als u hier vragen over heeft.

check mark png 45005Patienten beoordelen de praktijk met een 9,2