Oefentherapie Cesar

Valpreventie

"Mijn vader loopt steeds slechter, ik maak me zorgen dat hij eerdaags eens valt en zich bezeerd."
"Eigenlijk voel ik me niet volledig zeker met lopen en dat maakt me wat angstig."

Zipsfotografie2018051122144871

Heeft u verminderde balans of spierkracht; een verkeerd looppatroon; kan u slechter zien of voelt u zich angstig bij een ongelijke stoep of gladde vloer? Of bent u al eens gevallen? Mogelijk heeft u een verhoogd valrisico!

Het Vallen Verleden Tijd programma is wetenschappelijk bewezen effectief.

In de afgelopen jaren heeft een groot aantal mensen deelgenomen aan het trainingsprogramma. De tussentijdse resultaten tonen een aanzienlijke vermindering van het aantal valpartijen en de ervaringen en reacties van de deelnemers zijn erg positief.

U kunt de valpreventie individueel of in groepsvorm volgen. In groepsvorm is de groepsgrootte minimaal 10 personen.

Inhoud

Er wordt aandacht besteed aan de mobiliteit en balans middels praktische oefeningen; het beweeglijk houden of maken van de onderrug i.c.m. het bekken.

Praktische activiteiten zoals; hoe ga ik zitten op een stoel, hoe sta ik op van een stoel, hoe kom je van een stoel naar de grond toe, hoe draai ik mezelf om als ik op de grond lig en hoe sta ik op vanaf de grond. Tevens ook oefeningen voor het behouden of versterken van de beenspieren. De spierkracht neemt immers af naarmate men ouder wordt.

Tijdens het hindernisparcours worden er situaties nagebootst die in het dagelijkse leven veel voorkomen en een valrisico zijn. Zoals; iets van de grond pakken en ergens opzetten, over een ongelijke ondergrond lopen, omdraaien tijdens het lopen, over een voorwerp stappen etc.

Bij de spelvormen wordt er aandacht besteed aan dubbeltaken; stuiterend met een bal lopen, het creëren van chaos middels het door elkaar lopen, opeens veranderen van richting of het overgooien van een bal etc.

Tijdens de valtraining komen verschillende valtechnieken aan bod. Dit wordt opgebouwd van laag naar de grond tot steeds hoger van de grond.

Doelen
  • Verminderen valangst
  • Bewustwording van valrisico’s
  • Om leren gaan met valgevaarlijke situaties, zoals die gladde vloeren of tapijtjes
  • Verbeteren activiteiten niveau
  • Verbeteren mobiliteit en balans

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amy via 046-4007707 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.