Oefentherapie Cesar

Slaapoefentherapie

“Ik heb geslapen, maar voel me nog zo moe.”
“Ik heb er moeite mee om me te concentreren!”
“Overdag val ik in slaap.”

Slapen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als er slaapproblemen zijn wordt het een heel ander verhaal!

Zipsfotografie2018051122144886

Tijdens de slaap herstelt het lichaam en geest zich. Is deze balans verstoort, dan kan dit voor problemen zorgen overdag. Slaapoefentherapie geeft u de juiste handreikingen om beter te slapen en het klachtenpatroon rondom slaap te verminderen. Niet alleen het slapen wordt aangepakt, maar er wordt gekeken naar de 24 uur waaruit een dag/ nacht bestaat en hoeveel invloed dit voor u op elkaar heeft. Want de dag loopt immers over in de nacht.

Slaapproblemen

Er zijn verschillende soorten slaapproblemen;

  • Inslaapprobleem; u ziet er tegenop om naar bed te gaan, piekert, heeft gedachten die door het hoofd blijven gaan, werkt in ploegendiensten, blijft te lang doorgaan alvorens het slapen gaan of u heeft overdag te veel geslapen.

  • Doorslaapprobleem; u wordt verschillende keren per nacht wakker en komt weer moeilijk in slaap.

  • Te vroeg wakker worden; om 4 of 5 uur s ’nachts wordt u wakker en komt u niet meer in slaap.

  • Slaapmedicatie; u gebruikt al langdurig medicatie of heeft een onjuist gebruik hiervan. 

Behandeling

Er wordt samen gekeken naar wat u beter wel en niet kunt doen voor het slapen gaan. Dit wordt ook wel gezond slaapgedrag genoemd.

U krijgt inzicht in uw klachtengedrag.

Middels slaapoefeningen leert u zich te richten op lichamelijke ontspanning en ademhaling. Oefeningen kunnen ook gericht zijn op gedachten en gevoelens, omdat deze mogelijk nog te actief zijn terwijl u in bed ligt. Er zijn verschillende oefeningen die toepasbaar zijn, belangrijk is dat u voor uzelf de meest effectieve oefening en waar u zich prettig mee voelt eigen kan gaan maken. De therapie is gericht op het positief leren denken; en niet tegen uzelf zeggen: "Ik kan nu niet meer slapen, terwijl ik ontzettend moe ben", om zo uit een cirkel te komen waarin u al enige tijd in zit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amy via 046-4007707 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.