phone046-4007707e mailinfo@pmczuid.nl

Fysiotherapie


Behandelingen

2.headerfoto fysiotherapieAfhankelijk van uw situatie vindt uw behandeling in de praktijk plaats, indien nodig komt de fysiotherapeut bij u thuis.

Een behandeling door de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut uw klachten in beeld, door u te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Dit is maatwerk.


Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. De oefeningen zijn bedoeld om bijvoorbeeld:

  • de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden
  • spierkracht te vergroten
  • een betere houding aan te leren
  • een beter evenwicht te realiseren
  • een betere ademhalingstechniek te leren
  • leren te ontspannen

Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam.


Massage, fysiotechniek en advies

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruikmaken van massage en fysiotechniek. Daarnaast geeft hij ook preventief advies en voorlichting.

Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen en wordt u zich ervan bewust wat goed voor uw lichaam is en wat problemen veroorzaakt. Deze bewustwording helpt om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen.

Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen, goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie

U heeft geen verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet.
Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kunt worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Informatie

Bel voor informatie of een afspraak naar:

046 - 4007707

E-mail: info@pmczuid.nl

Privacy verklaring: link

 

Directe Toegankelijkheid

Voor een behandeling is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist niet nodig.

acceptPatienten beoordelen de praktijk met een 9,3

Certificaat Qualizorg

© 2021 ParaMedisch Centrum Zuid
Ontwikkeling en hosting: Webdesign Creations
Back to Top