Maak meteen een afspraak: 

 

phone
 
046-4007707
 
e mail
 

info@pmczuid.nl 

 

Fysiotherapie


Behandelingen

2.headerfoto fysiotherapieAfhankelijk van uw situatie vindt uw behandeling in de praktijk plaats, indien nodig komt de fysiotherapeut bij u thuis.

Een behandeling door de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut uw klachten in beeld, door u te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Dit is maatwerk.


Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. De oefeningen zijn bedoeld om bijvoorbeeld:

  • de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden
  • spierkracht te vergroten
  • een betere houding aan te leren
  • een beter evenwicht te realiseren
  • een betere ademhalingstechniek te leren
  • leren te ontspannen

Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam.

Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen en wordt u zich ervan bewust wat goed voor uw lichaam is en wat problemen veroorzaakt. Deze bewustwording helpt om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen.

Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen, goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie

U heeft geen verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet.
Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kunt worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Informatie

Bel voor informatie of een afspraak naar:

046 - 4007707

E-mail: info@pmczuid.nl

Privacy verklaring: link

 

Directe Toegankelijkheid

Voor een behandeling is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist niet nodig.

acceptPatienten beoordelen de praktijk met een 9,2

Certificaat Qualizorg

HKZ-certificaat

© 2023 ParaMedisch Centrum Zuid
Ontwikkeling en hosting: Webdesign Creations
Back to Top